Güncel Yazılar

Oyunlar

Aksiyon Oyunları

Yarış Oyunları

Uygulamalar

Pazar, Haziran 08, 2014

Teknolojiye Bayilan Türk Nine ve Dedeler

Teknolojiye Bayilan Türk Nine ve DedelerInterContinental Hotels Group ve IPSOS’un araştırmasına göre, Türk dede ve nineler teknolojiye bayılıyor; diğer Avrupa ülkelerinin üç ila beş katı oranında sosyal medya kullanıyor.

InterContinental Hotels Group, araştırma şirketi IPSOS’la Y kuşağına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. İtalya, Portekiz, İspanya, Fransa, İsrail ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Akdeniz ülkelerinden 2500’i aşkın gencin (18-30 yaş) katıldığı ankete göre, Y kuşağının büyükanne ve büyükbabalarıyla ilişkilerindeki kopukluğun nedenlerinin başında teknoloji ve yeni iletişim şekilleri var.

Marketingturkiye’nin haberine göre çalışma, Türk dede ve ninelerinin teknolojiye yakınlığıyla diğer Akdeniz ülkelerindeki yaşıtlarından ayrıştığını ortaya koyuyor. Öyle ki Türkiye’deki yaşlı kuşağın yaklaşık yüzde 25’inin akıllı telefon uygulamalarına yakın olduğu açıklanıyor. Yine aynı yüzdenin günlük iletişimde sosyal ağları kullanıyor olmaları da ilgi çekici. Bu oran İtalyanlar’da %10 ve Fransızlar’da %11 olarak hesaplanıyor. İsrail, İtalyan, İspanyol ve Portekizli dede ve ninelerin tercihi ise SMS olarak öne çıkıyor.

10 yaşlıdan 4′ü sosyal medya kullanıcısı

Araştırma, büyükanne ve dedelerin teknolojiyle ilgili kullanım alışkanlıklarıyla ilgili önemli ipuçları da sunuyor. Türkiye’de bu kesimin %42’si en az haftada 1 kez akıllı telefon uygulamalarını kullanıyor. Oysa bu oran, Portekiz’de %8, Fransa ve İtalya’da ise yaklaşık %15 dolaylarında. Yine araştırma Türk büyükanne ve dedelerinin yaklaşık %40’ının haftada en az bir kez sosyal medyaya girdiğini gösteriyor. Bu oranla diğer Avrupa ülkelerine açık ara fark atan Türkiye’yi %16 ile Fransa ve İspanya takip ediyor. Portekiz’de ise bu oran sadece %7 oranında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Designed By